Positief Doen!

Opleiding & Coaching

EHBO opleidingen en Coaching.

Wie ben ik? 

Ik ben Sander van Wezel, 52 jaar, getrouwd, vader van vier kinderen, gediplomeerd EHBO en reanimatie instructeur met een ruime ervaring op gebied van eerste hulp inzetten. Mensen helpen, les geven vind ik geweldig om te mogen doen! Dat zie je terug in mijn lessen.

EHBO verenigingen, bedrijven, maar ook particulieren kunnen mij inhuren om les te geven. Dat kan thuis, maar ook op locatie, bij de vereniging, kinderdagverblijf, buurthuis, noem maar op.

 

   

 (Eerste) hulp verlenen is emotie! Mensen die hulp nodig hebben zijn kwetsbaar, bang, verdrietig, maar soms ook boos of zelfs in paniek. Deze mensen hebben iemand nodig waarbij zij zich veilig voelen, hun rust vinden en iemand die zij kunnen vertrouwen. (Eerste) hulp verlenen is dus niet alleen maar een pleister plakken!

 

 

Teambuilding! Met elkaar een avond een goed gesprek aangaan geeft een band en raar genoeg ook vertrouwen in elkaar zonder maar ook één EHBO dienst met elkaar te hebben gedraaid. Vertrouwen hebben in jezelf is minstens zo belangrijk.

 

 

 

  

Hier, kun je kiezen voor verdere praktische informatie met betrekking tot de EHBO / reanimatie opleidingen en coaching.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom positiefdoen.nl?

 

  

Lees hieronder wat mij bezig houdt, waarin ik voor sta en waarom ik gekozen heb om dit te gaan doen. (inclusief alvast wat handige feitjes)

 

 

 

Ieder mens is uniek, ieder mens is anders......

 

 

 

Samen werken, wonen, buren zijn van elkaar, het lijkt zo vanzelfsprekend. Samen andere helpen klinkt misschien nog veel beter. Maar dan......, dan is het zover! Je werkt samen, je woont samen, je hebt buren, je doet vrijwilligers werk.

 

Toen de mens uitgevonden werd, een aantal jaren geleden, is er besloten om ieder mens uniek te maken. Daar is op zich niets mis mee, sterker nog, het is wel zo makkelijk!  Zo kreeg iedereen een voor en een achternaam, een Burger Service Nummer, en afhankelijk of je veel in de zon kwam, een andere huidskleur.

 

En zo werden er ook onderlinge afspraken gemaakt: elkaar respecteren ongeacht, nationaliteit, ras, cultuur, sekse, seksuele geaardheid, religieuze overtuiging, sociale achtergrond, handicap, burgerlijke staat, politieke voorkeur, kleur fiets enzovoort, enzovoort.

 

Tot zover ging het "goed".

 

Maar toen besloten dus al deze mensen samen te gaan werken, samen te gaan wonen en bijvoorbeeld samen vrijwilligerswerk te gaan doen. Toen kwam het addertje onder het gras tevoorschijn!  Zijn we niet alleen aan de buitenkant verschillend, maar zijn we ook nog eens aan de binnenkant uniek. Verschillende karakters: trots, eigenwijs, koppig, spontaan, integer, verlegen, jaloers, gedreven.... Verschillende emoties, snel blij of verdrietig, maar dan ook snel geïrriteerd of boos. Dan blijkt het toch ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Het wordt nog ingewikkelder als er ook nog eens mensen zijn die initiatieven tonen, met ideeën komen, dingen organiseren enzovoorts.

 

Sommige mensen hebben altijd een mening over die ander, in principe zijn zij zelf (ook) onzeker en door een masker op te zetten, een mening te hebben over die ander (jou) of te roddelen, verstoppen zei hun eigen onzekerheid.

 

Herkenbaar?

 

 

Daarom besloot ik naast het geven van EHBO cursussen mij ook te richten op het coachen. Dit kan in een persoonlijk traject of voor een groep, maar ook kan het verweven zijn tijdens de EHBO / reanimatie cursussen; twee vliegen in één klap!

 

 

Voor vragen, vrijblijvend contact of meer info:

info@positiefdoen.nl

 

 

  

  

Feitjes:

 

Hoe leren / onthouden mensen:

10% van wat we horen.

20% van wat we zien.

30% van wat we andere zien doen.

70% gekoppeld aan eigen ervaring.

80% van wat we zelf doen.

90% van wat we anderen uitleggen.

Goed nieuws! 100% gaat nooit lukken daar hebben we boeken en herhalingslessen voor😊

(getallen zijn afgerond op hele mooie, onthoudbare ronde getallen)

 

 

Automatisme:

Nog een leuk feitje is: dat als je iets uit automatisme doet, hoef je er niet bij na te denken, het gaat tenslotte automatisch. Dat houdt weer in dat je dus ruimte over hebt om aan andere dingen te denken. Hoezo mensen kunnen geen twee dingen tegelijk?? Conclusie: als je iets vaak oefent wordt het vanzelf automatisme, daardoor gaan andere dingen je beter af en daar wordt je zo zeker van😊

 

Sterker nog op het moment dat er paniek is dat je niet meer kan denken, pakt de automatische piloot het over en je doet gewoon je ding!  Je redt daardoor wel misschien iemands leven!

 

In de Eerste Hulpverlening praten we over een veilige (leer) omgeving.

Geldt dat nu alleen voor de Eerste Hulp? Ik vind zeker van niet! Dat geldt overal. Een veilige omgeving creëer je door begrip en respect te hebben voor jezelf en voor elkaar.

 

Respect gaat wel lukken, maar elkaar begrijpen...… Das de uitdaging!